Şubat 18, 2006

Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı (film)

Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı (film)[EXTRACT]

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jump to: navigation, search
Uyarı: Yazının devamı, eserin konusu hakkında ayrıntılı bilgi içermektedir. Daha sonra bu yapıtı izlemeyi veya okumayı düşünüyorsanız bu bölümü atlamanız önerilir.

Yıldız Savaşları - Bölüm III - Sith'in İntikamı Star Wars - Episode III - Revenge of the Sith
Filmin Posteri
Yönetmen George Lucas
Yazan George Lucas (senaryo)
Oyuncular Ewan McGregor Natalie Portman Hayden Christensen Ian McDiarmid Samuel L. Jackson Jimmy Smits Christopher Lee
Tür Aksiyon / Macera / Fantastik / Bilim Kurgu
Yıl 19 Mayıs, 2005
Süre 140 dk.
Diller İngilizce / Filme özgü diller
IMDb sayfası

Hikaye

Klon Savaşlarının sonuna yaklaşılmışken, General Griveous komutasındaki droid ordusu Coruscant'a saldırırarak Şansölye Palpatine'ini kaçırır. Obi-Wan Kenobi ve öğrencisi Anakin Skywalker, Şansölye'yi kurtarmak, aynı zamanda da Generel Griveous'u yakalamak amacıyla görevlendirilerek, Coruscant'a geri çağrılırlar.

Obi-Wan Kenobi, General Griveous'u yakalamak için uğraşırken, Anakin Skywalker Coruscant'ta kalır. Şansölye Palpatine, Anakin'e kendisine katılması durumunda eşinin, Padme Amidala, hayatını kurtacağı sözünü verir. Palpatine'in aslında Darth Sidious olduğu ortaya çıkar. Anakin, Mace Windu - Darth Sidious düellosunda Darth Sidious'a yardım eder; ona itaat etmeye söz verir ve Sith geleneklerine uygun olarak Darth Vader adını alır.

Darth Sidios, Darth Vader'la birlikte birçok Jedi'ı, Obi-Wan Kenobi ve Yoda hariç, yok eder.

Eski öğrencisi Anakin Skywalker'ı, yeni düşmanı Darth Vader'ın yerini tespit eden Obi-Wan Kenobi, Mustafar adlı gezegene giderek, Darth Vader'la karşı karşıya gelir. Uzun süren düello sonucunda, Obi-Wan Kenobi, Darth Vader'ın hatasından yararlanarak, düelloyu kazanır.

Bu esnada, Yoda da, Darth Sidious'un karşısına çıkar fakat, ışın kılıcını kaybettiği için geri çekilmek zorunda kalır. Başarısızlığa uğradığınından inzivaya çekilir.

Padme Amidala, bir erkek ve bir kız çocuğu doğrurur. Bunlara Luke ve Leia adlarını verir, ve ardından hayatını kaybeder.

Darth Vader'ın parçalanmış ve yanmış bedeni Darth Sidious tarafından bulunurak, yarı organik - yarı robot halinde tekrar hayat bulur.

Obi-Wan Kenobi, Luke'u Tatooine'de ki ailesine verir. Senatör Organa tarafından ise Leia bakılmak üzere alınır.

1. Galaktik İmparatorluk kurulur, ve imparotorun yardımcısı Grand Moff Tarkin tarafından devasa bir savaş gemisi olan Ölüm Yıldızı'nın yapımına başlanır.

Serinin tüm filmleri için : Yıldız Savaşları (film)