Şubat 18, 2006

Yitik Düşler Hurdacısı

Yitik Düşler Hurdacısı[EXTRACT]

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jump to: navigation, search

Yitik Düşler Hurdacısı, Mehdi Öztürk isimli genç bir yazarın şiirlerinden derlenmiş şiir kitabının ismidir. Merkezi İstanbul'da bulunan Armoni Yayınları tarafından Haziran 2005 tarihinde basılıp yayınlanmıştır. Önsözünü, özellikle Başarı dizisindeki eserleri ile tanınan yazar Recep Şükrü Apuhan yazmıştır.

Genel Yayın Yönetmenliğini Sadettin Bayrak'ın üstlendiği çalışmanın editörlüğünü ise Adem Özbay yapmıştır.

Kitap İçeriği

Kitap 8 bölümden oluşmaktadır. "Kaf Dağına Çıkarken", "Yakarış", "Fecr Vakti Umutlarım", "İsra - Geceye Yolculuk" bazı bölüm başlıklarıdır. Her bölümde farklı sayıda olmak üzere kitapta toplam 33 tane şiir bulunmaktadır.

Kitap Hakkında

Yitik Düşler Hurdacısı, dünyaya bakışı, hayata karşı duruşu ile küçük bir çocuğun dilinden ifade edilmiş, hayat gerçekliğinde yitmiş düşlerin, umutların dillendirilmeye çalışıldığı bir eserdir.

Çocukların algıladığı biçime belki bir nazire olarak şiirlerde renkler, betimlemeler ve hayaller ön plana çıkmaktadır. Sözgelimi Sarı Tarla şiirinde bir çocuk dilinden anne özlemi, sarı renkli bir tarla ve o tarlada oynanmak istenen oyun ile beraber işlenmis, yine Düğmesi Kopmuş Çocuk Şiiri ve Yorgancı şiirlerinde bir çocuk gözünden, savaşın acımasızlığı ve hemen her kültürde rastlanılan çocuk askerlerin duygu ve gözlemleri ifade edilmeye çalışılmıştır.

Bununla beraber kitapta Süvari, Bazen gibi cumhuriyet öncesi divan edebiyatı imgelerini anımsatan şiirler de bulunmaktadır.

Yazar Hakkında

Kitabında yazar hakkında fazla bir bilgi verilmemiştir. 1978 yılında dünyaya geldiği, Türkiye ve Almanya'da yüksek öğrenim gördüğü belirtilen yazarın halen bir özel kurumda çalıştığı bilgisi yine kitabında mevcuttur.