Şubat 21, 2006

Yay Burcu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jump to: navigation, search

22 Kasım-21 Aralık Latincesi:Sagittarius Resim:Yay.gif

Yay burcu Ateş grubunun son burcudur. Yay insanı oldukça yetenekli, idealist, yenilikler yapabilen, çabuk ilgilenen ve kısa sürede bıkan, çok kısmetli biridir. Her şeye geniş bir açıdan bakar. Kendine güvenlidir.

Yay insanı talihlidir. Çünkü yıldızı neşe, bolluk, zenginlik yıldızı Jüpiter'dir. Paraya fazla önem vermez. Zevkleri için bol para harcar. Dostlarına sevdiklerine para yardımı yapabilir. Para konusunda çok değerli bilgiler verebilir. İnsanların yatırımlar yapmasını sağlayabilir. Yay iyi bir konuşmacıdır ve çok etkileyici konuşmalar yapabilir. Yay iyimser, hareketli, neşeli ve meraklıdır. Bilmeye, öğrenmeye büyük önem verir. Yalnız çok sabırsızdır. Beklemeye hiç tahammülü yoktur. Bir süre bekletilirse saldırganlaşabilir ve tanınmaz hale gelebilir.

Yay sabırsız olduğu için bazen aceleci davranabilir. Emin olmadığı konularda iyice araştırmadan yanlış adımlar atabilir. Bu onun sonradan pişman olmasına neden olur. Sık sık hayal kırıklığı yaşar.

Yay burcu insanları gençken aşırı aykırı davranışlarda bulunurlar, dikkatsiz olup heyecanı severek yasarlarsa geçmişten çok dersler alırlar. Özgürlüklerine düşkündürler. Ciddi islerde ve felsefe konularında çok başarılı olurlar. Adildirler, başkalarını savunmaya kalkarlar. Başkalarının duygularına pek önem vermezler, ama içtendirler. İş hayatında başarılıdırlar, çünkü çok çalışkandırlar. Bu çalışkanlıkları ile kısa sürede göze girerler ve yükselirler. Yay'lar gezmeyi, seyahat etmeyi severler. Mesleklerini buna göre seçerlerse çok başarılı olabilirler. Jüpiter sayesinde zengin olabilirler. İsterlerse iki ayrı işte de çalışabilirler.

Yay yenilikler, değişiklikler sever. Gezmeyi, görmeyi, öğrenmeyi ister. Fırsatını yakalarsa bütün dünyayı dolaşır. Yay'ın inançları oldukça kuvvetlidir. Çevresindekilere bu konuda baskı yapmaz veya bu tür konulara fazla girmez. Yaylar genellikle dindar insanlardır. Yay'lar bağışlayıcıdırlar, alışkanlıklarını da kolay değiştirirler.

Yay insanı bağımsızlık ve özgürlüğüne düşkündür. Onun sayısız ahbabı ve dostu vardır. Çevresinde de kendisi gibi neşeli ve çok yönlü insanlar görmek ister. Somurtkan, sıkılgan insanlarla bir arada olmaktan hoşlanmaz. Yay dışadönük, neşeli, gününü gün etmek isteyen biridir. Gönül maceralarından zevk alır. Oldukça havaidir ve maceraları uzun süreli sayılmaz. Çabuk sıkılabilir. Evlilik ilişkisi pek Yay burcuna göre değildir. Yay burçlular macera sever ve kısıtlamalardan hoşlanmayan kişilerdir. Değişik kişilerle aşk maceraları yasayabilirler.