Şubat 22, 2006

WordPress

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jump to: navigation, search

WordPress GPL'nin altında lisanslı, PHP ve MySQL üzerine kurulmuş bir kişisel yayın sistemidir. Bs/Cafelog'un yerine resmi olarak gelmiştir. WordPress yeni bir yazılımdır, kökleri ve gelişimi 2001'e kadar uzanır. Bu girdi itibariyle 2.0. sürümdedir ve resmi toplamda yüzbinlerce kez indirilerek kurulmuştur.

Kullanım, hız, geniş kullanıcı tecrübesi ve rahatlığına odaklanmış bir yayım yazılımı olup açık kaynak yazılımına katılan aktif bir toplulukla geliştirilmektedir.

Konu başlıkları

[gizle]

Özellikleri

WordPress güçlü bir kişisel yayım platformudur ve internette bir yayımcı olarak kullanıcının tecrübesini mümkün olduğu kadar çekici hale getirmek için tasarlanmış özellikler ile gelmektedir. Özgürce dağıtımı yapılan, standart, hızlı, hafif ve kişisel ayarlarıyla ve tamamen istenilen özelliklere göre değiştirilebilir çekirdeğiyle bir yayım platformu sunmaktadır.

Lisans ve platform

  • Lisans: WordPress GPL ile lisanslanmıştır.
  • Platform: PHP (v4.2 ya da üst sürüm) ve MySQL (v3.23.x ya da üst sürüm) gerektirmektedir.

Weblog’un denetimi ve yönetimi

WordPress kişilerin kendi web sunucusunda ya da paylaşılan hosting hesabında kurulmak için tasarlanmıştır. Üçüncü kişiler tarafından host edilmiş servislerden farklı olarak, weblogla ilgili her şeyi değiştirebilir ve weblogla ilgili herşeye ulaşılabilir. WordPress evdeki bilgisayarın masaüstüne, hatta bir iç ağa bile kurulabilir.

Kurulum ve yükseltim

WordPress'in en bilinen özelliklerinden olan 5 dakikalık kurulumu, basitliği ve kullanım kolaylığı açısından çok pratik bir konumdadır. Yazılımı en son sürüme yükseltmek kolaydır ve kurulumdan daha kısa bir süre almaktadır.

Kaynakça

Dış bağlantılar