Şubat 27, 2006

Venom (müzik)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jump to: navigation, search
Bu ansiklopedi maddesinin biçim olarak Vikipedi standartlarına ulaşması için elden geçirilmesi gerekmektedir.

Düzenleme yapıldıktan sonra bu açıklama silinmelidir.


Venom (Karakter)

      Spider-Man'in en korkunç kötüsü olarak bilinir. 

Eddie Brock ve uzaylı bir organizmanın birleşiminden oluşmuştur. Todd McFarlane tarafından yaratılmıştır.

Spider-Man'in dünyalar arası büyük bir savaştan çıkması sonucu, siyah bir balçığı yanında getirir. Bunun ne olduğunu anlamaz. Ama sonraki günlerde, bu balçığın kendisi, Peter Parker, ile birleştiğini anlar. Bilinen Spider-Man kostümünün siyahı ve ortasında beyaz, büyük bir örümcek logosu olan kıyafeti, Spider-Man'e hiç olmadığı kadar büyük güçler veriyordur. Kıyafet görünmez olabiliyor, görünümünü değiştirebiliyordu. Organik, bitmeyen ağlar da atabiliyordu. Ancak Spider-Man, bir kötülük olduğunu sezmişti. Çünkü her uyandığında yorgun olarak kalkıyordu. Uzun zaman geçmeden nedenini anladı; kıyafet onu o uyurken dışarı gezmeye çıkarıyordu. Spider-Man, Fantastic Four üyesi Reed Richards'a gider. Mr Fantastic, Spider-Man'e bu kıyafetin aslında canlı bir organizma, bir simbiyot olduğunu, hemen kurtulması gerektiğini, aksi takdirde Spider-Man'in simbiyot'un hakimiyetine gireceğini söyler. Reed, onu sonic titreşimler ile çıkartır ve bir yere kapatır. Ancak organizma oradan kaçar ve tekrar Peter Parker ile birleşir. Peter, bu kıyafetten kurtulmak için bir çan kulesine gider.

Eddie Brock, Daily Bugle'da çalışan Peter Parker'ın meslektaşıdır. Eddie, Peter'ın başarısını kıskanıyordur, ayrıca Spider-Man'le karşılaşmaları bugüne kadar hep kötü geçmesi sonucu Spider-Man'in onun hayatını mahvettiğini düşünmektedir. Bir çan kulesine, dua etmeye gider. Dileği, Spider-Man'i yok etmek için güçtür.

Eddie dua ederken, Spider-Man, simbyot'u çan kulesinin sesi ile üstünden çıkarmıştır. Simbiyot öldü sanmaktadır, fakat ölmemiştir. Eddie tam duasını ederken, kaderin cilvesi ile, simbiyotla birleşmiştir. Simbiyot'un ve Eddie'nin nefretleri birleşmiştir. Spider-Man'in yegane düşmanı oluşmuştur; Venom.

İlk olarak Amazing Spider-Man #300'de görülen Venom, çok başarı almasından ötürü bir çok kez Spider-Man ile karşılaşmıştır. Ayrıca Marvel'ın birçok kahramanı ile de karşılaşmış, sonra da kendisine özel bir mini-seri yapılmıştır. Ayrıca, bu başarıdan ötürü ikinci bir simbiot düşman oluşturulmuştur; Carnage.

Resim:Http://airbrushnow.com.au/gallery-pics/comic-venom.jpg

Venom - (Müzik)

Trash Metal'in yaratıcıları diyebiliriz. Birçok görüşe görede Black Metal'in Black Metal olmasında ön ayak olmuş en önemli gruplardan. http://www.venomslegions.com/ adresli official web sitesinden grup hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz yada http://www.siteofthehydra.com adlı unofficial adresinden forumlarla ilgileniyorsanız http://venom.11.forumer.com adresine bakabilirsiniz.